Kviser Seboreisk Dermatitt Perioral Dermatitt Rosacea Hyperpigmentering Kombinasjonshud Atopisk Dermatitt Aldrende Hud Kviser og Uren Hud Fet Hud

ACNE

Viktige poeng om kviser

Hva er acne?

Kviser er en vanlig hudtilstand som oppstår når hårsekkene under huden blir tilstoppet. Olje og døde hudceller tetter porene, og utbrudd av lesjoner (ofte kalt kviser eller kviser) kan oppstå. Ofte oppstår utbruddene i ansiktet, men de kan også vises på ryggen, brystet og skuldrene.

For de fleste mennesker forsvinner kviser vanligvis innen de når trettiårene, men noen mennesker i førti- og femtiårene fortsetter å ha dette hudproblemet.

Hvem får kviser?

Mennesker i alle raser og aldre får kviser, men det er mest vanlig hos tenåringer og unge voksne. Når kviser oppstår i tenårene, er det vanligere hos menn. Kviser kan fortsette inn i voksenlivet, og når det skjer, er det vanligere hos kvinner.

Hva er de forskjellige typene kviser?

Kviser forårsaker flere typer lesjoner, eller kviser. Noen typer:

Hva forårsaker kviser?

Leger tror at en eller flere av følgende faktorer kan føre til kviser:

Følgende faktorer kan gjøre det mer sannsynlig at du utvikler kviser:

Følgende ting forårsaker ikke kviser, men kan gjøre det verre.

SEBORRHEIC DERMATITT

Seborrheic dermatitt er en vanlig, kronisk, tilbakevendende form for eksem som hovedsakelig påvirker sebaceous, kjertelrike områder av kroppen.

Legene vet ennå ikke den nøyaktige årsaken til seborrheic dermatitt, men studier peker på at det kan være relatert til en gjær (sopp) som kalles Malassezia som er i oljeproduksjonen på huden.

Tilstanden vises i områder med fet hud dekket av flakete hvite eller gule skorper eller skjell i ansiktet, sidene av nesen, munnen og øyenbrynene. Det kan også forekomme på brystet, ørene, øyelokkene, armhulene og lysken.

Tilstanden påvirker også hodebunnen og forårsaker skjellete flekker, rødhet og sta flass. I slike tilfeller anbefales "Fungoral", en sjampo som inneholder soppdrepende middel.

Hvor vanlig er seborrheic dermatitt?

Personer med økt talgproduksjon er mer utsatt for tilstanden. Omtrent 5-10 % av menn og kvinner i alderen 20 til 45 år er berørt.

Hva er de typiske tegnene?

Hvordan behandle seborrheic dermatitt?

Keratolytika anbefales å bruke for å fjerne skjell ved behov, som for eksempel salisylsyre (Acticlar Pads) og azeloglycin (Acticlear Gel). Disse aktive ingrediensene blir ofte kombinert med svovel (Sulfactil Cleanser) for å redusere en av de utløsende faktorene, gjæren Melassezia. Niacinamid (Niactil 4%) blir ofte anbefalt for å fukte og styrke hudbarrieren.

PERIORAL DERMATITT

Perioral dermatitt er en akne-lignende hudsykdom som hovedsakelig oppstår hos unge kvinner.

Hudtilstanden oppfattes som en rød utslett med hovne, betente kuler kalt papler, som vanligvis er lokalisert nær munnen og haken, og av og til på kinnene. Tilstanden kan også forekomme rundt øynene. Perioral dermatitt er ikke en alvorlig tilstand, og ved å bruke riktige produkter kan den holdes under kontroll.

Hvordan oppstår perioral dermatitt?

Den nøyaktige årsaken til perioral dermatitt er ukjent, men det finnes mange teorier. En teori er at denne hudtilstanden skyldes follikulær fusiform, en type bakterie. Unngå utløsende faktorer som topikale kortisonkremer, overdreven soling, overdrevne behandlinger som irriterer hudbarrieren, og stress.

Eksempel på perioral dermatitt

Hva kjennetegner perioral dermatitt?

Tilstanden kjennetegnes av et "akne-lignende" utslett på haken og rundt neseborene. Vanlige symptomer er kløe, blemmer, en brennende følelse og tørr hud i de berørte områdene, spesielt ved påføring av kremer eller sminke. Det forekommer rundt munnen, nesen og haken. Det påvirker hovedsakelig kvinner, sjeldnere menn (vi ser flere tilfeller nå enn før). Oppblussinger er helt normale.

Hvordan behandle perioral dermatitt?

Når du behandler perioral dermatitt, bør du ta hensyn til at det bør behandles som en sensitiv tilstand ved bruk av milde produkter og lette fuktighetskremer. Svovel og azelainsyre har antiinflammatoriske egenskaper, mens niacinamid fukter og styrker hudbarrieren. Unngå aktive ingredienser som fruktsyrer og konsentrert topisk vitamin A når tilstanden er aktiv.

ROSACEA

Rosacea er en kronisk inflammatorisk hudtilstand, preget av vedvarende rødhet i ansiktet, synlige blodkar, faste kuler og betennelser.

Rosacea er en kronisk tilstand som involverer sentrale områder av ansiktet, nesen, haken, kinnene og pannen. Symptomene begynner vanligvis mellom 30 og 60 år.

Det er fire forskjellige stadier av rosacea, der hudpleiebransjen kan behandle og gi passende anbefalinger for de mindre alvorlige tilstandene, stadium 1 og 2. De alvorlige tilstandene, stadium 3 og 4, kan behandles med reseptbelagte medisiner som antibiotika, samt topiske kremer, og derfor bør en medisinsk fagperson involveres for å hjelpe med behandlingen. Laserterapi kan også være nyttig for å redusere rødhet og briste blodkar.

Hvor vanlig er rosacea?

Rosacea er en av de vanligste tilstandene som behandles av profesjonelle hudleger, og påvirker omtrent 5-10 % av befolkningen. Tilstanden begynner vanligvis hos berørte personer når de er mellom 20 og 50 år, og påvirker flere kvinner enn menn. Dessverre kan også arvelighet spille en stor rolle i en persons tendens til å lide av rosacea, og sjansene for å utvikle rosacea øker med 30-40 % hvis en nær slektning er berørt.

Vanlige utløsere for rosacea inkluderer?

Eksempel på Rosacea stadium 1

Stadium 1 Rosacea

Det tidligste stadiet av Rosacea kjennetegnes av forbigående erytem, og dekker de mest sentrale delene av ansiktet, vanligvis kinn, nese og panne. Uten behandling kan rødheten bli mer vedvarende, dekke mer hud og til og med bli permanent. Rødheten skyldes betennelser og små blodkar under hudoverflaten som kan bli forstørret og synlige. Disse symptomene blusser ofte opp og forsvinner deretter. Huden oppleves ofte som hypersensitiv.

Hvordan behandle stadium 1 Rosacea

Målet med anbefalte behandlinger er å redusere rødming og rødhet, og å forhindre pussfylte kviser. Først og fremst anbefales det å identifisere og unngå utløsende faktorer i livsstilen som forverrer oppblussing.


Antiinflammatoriske produkter som Niacinamid (Niactil 4%) og Azeloglycin (Acticlear Gel) for å redusere betennelse og styrke hudbarrieren (epidermis) anbefales for å forebygge og redusere risikoen for tilbakefall.


Antioksidanter har vist seg å gi gode resultater for Rosacea-tilstander. Hydractil Normalizer styrker og gir cellebeskyttelse mot UV-stråler og nøytraliserer frie radikaler. Produktet fremmer en jevnere hudtone, beroliger, styrker og motvirker skadede blodkar og rødhet i huden.


Vanlige medisinske behandlinger Laserterapi og karlaser er svært effektive for å redusere rødhet og synlige blodkar.

Eksempel på stadium 2 Rosacea

Stadium 2 Rosacea

I tillegg til ansiktsrødhet og hetetokter, er andre stadium av Rosacea preget av kviser fylt med puss og røde, hovne knuter. Disse vises vanligvis på kinnene, haken og pannen, og det kan oppstå hevelse. Tilstanden blir ofte feildiagnostisert som kviser, men i motsetning til kviser påvirkes tilstanden ikke av overdreven talgproduksjon.

Hvordan behandle stadium 2 Rosacea

Målet er å redusere rødhet, kviser fylt med puss og knuter. Personer med stadium 2 Rosacea opplever sjelden sensitivitet, og det er derfor enda viktigere å identifisere og unngå utløsende faktorer.


Acticlear Gel inneholder 15% Azeloglycin, som er en svært effektiv aktiv ingrediens for stadium 2 Rosacea. De aktive ingrediensene har antiinflammatoriske og antibakterielle egenskaper. Noen kan oppleve en lett irritasjon i begynnelsen, men etter kontinuerlig bruk over flere uker blir ingrediensen bedre tolerert.


Andre produkter, som Sulfactil Cream, inneholder 5% svovel, en annen aktiv ingrediens som har vist seg effektiv mot betennelse og kviselignende tilstander. Lokal behandling ved å påføre et tynt lag med Sulfactil Cream anbefales. Midlertidig fuktighetstap kan forekomme, og Niactil 4% anbefales i tillegg for å tilføre fuktighet.

Vanlige medisinske behandlinger

Rozex gel/metronidazol 0,75 %, tetrasykliner og isotretinoin

HYPERPIGMENTERING

Unormal pigmentering av huden er en vanlig hudtilstand som kjennetegnes av mørkere områder av huden, først synlig i områder som er eksponert for direkte sollys, som ansiktet, hendene og armene.


Det finnes mange forskjellige grader av hyperpigmentering, hvorav de vanligste er melasma og skader på huden som skyldes eksponering for direkte sollys.


Dette er en vanskelig tilstand å behandle, da den ofte er ledsaget av hormonelle endringer og langvarig skade fra sollys kan være dypt forankret.

Hva er indikatorene for melasma?

Melasma kjennetegnes vanligvis av symmetrisk pigmentering i ansiktet. Det påvirker vanligvis haken, overleppen og pannen. Tilstanden utløses av sollys og er derfor mer utbredt om sommeren.

Hva kan utløse melasma?

Den eksakte årsaken til melasma er for tiden ukjent, men det er en svært nær sammenheng mellom utviklingen av tilstanden og eksponering for sollys. Bruk av prevensjonsmidler eller hormonelle spiral kan utløse tilstanden, og personer med mørkere hudtyper kan også være predisponert. Melasma under graviditet er ganske vanlig og kalles ofte "graviditetsmaske".

Pigmentflekker

Pigmentflekker kalles medisinsk for solflekker. Disse er pigmentflekker forårsaket av overeksponering for sollys, og symptomene øker generelt med alderen og anses i en viss grad som en arvelig tilstand.

Hva er kjennetegnene ved pigmentflekker?

Skader forårsaket av sollys er mest vanlig i ansiktet, nær hårfestet, brystet og baksiden av hendene. Det skyldes en lokal økning i melanocytter og opphopning av melanin, hudens naturlige forsvar mot sollys. Pigmentflekkene kan variere betydelig i farge, fra lys brun til nesten svart.

Hvor vanlige er pigmentflekker?

Over 90% av personer med lys hud over 60 år opplever i noen grad solflekker, og 20% over 35 år. Tilfellene i Skandinavia har økt på grunn av økt bruk av solarium året rundt. Ved de første tegnene på endringer i hudens pigmentering, anbefales det å oppsøke en spesialist for å utelukke muligheten for melanom (hudkreft). Normale pigmentflekker er ikke en alvorlig tilstand og anses generelt bare å ha kosmetiske implikasjoner.

Hvordan behandle pigmentflekker?

Forebyggende behandling er av største viktighet. Regelmessig bruk av solkrem med SPF 50 i perioder med høy UV-stråling anbefales på det sterkeste.

Hvordan behandle pigmentflekker

Vi anbefaler: Kjemisk peeling, mikronåling og CO2-laserbehandlinger med en hudlege.

KOMBINASJONSHUD

Mange opplever både tørr hud og fet hud samtidig, dette er kjent for dermatologer som "kombinasjonshud" og er den vanligste hudtypen.

Kombinasjonshud

T-sonen er området som oftest er relatert til overdreven fet hud. I tilfeller av "kombinasjonshud" er kinnene derimot dominert av tørrhet. Den fetere huden i T-sonen har større porer og høyere nivåer av talg. De høyere nivåene av oljer og talg i T-sonen fremmer utviklingen av urenheter, kviser og fet/skinnende hud.

Eksempel på kombinasjonshud

Hva er de typiske tegnene på kombinasjonshud?
Pannen, nesen og haken, T-sonen, er ofte rød med forstørrede porer og vanligvis ledsaget av urenheter og hudormer. I motsetning er kinnene ofte overdrevent tørre, stramme og strukket. Denne variasjonen skyldes unormal talgproduksjon i området.

Hvordan behandle kombinasjonshud?

Gode hudpleierutiner er avgjørende, og i mange tilfeller er det nødvendig både om dagen og om natten. En vanlig feil er å forsøke å redusere oljeinnholdet i huden ved å fjerne essensielle fettstoffer. Huden kan reagere på denne behandlingen ved å produsere mer talg, og dermed forverre tilstanden man prøver å behandle.


For å takle dette problemet riktig er det viktig å finne hudens ideelle balanse, balanserte produkter som hjelper til med riktig nivå av talgproduksjon er essensielle. Aktive ingredienser som fruktsyrer som fjerner døde hudceller og salisylsyre som trekker ut fett fra hudens porer, anbefales for effektiv behandling av "kombinasjonshud" og bør kun påføres områdene med høyere olje- og fettinnhold. Generelt sett fungerer azelainsyre og niacinamid godt på "kombinasjonshud".

ATOPISK DERMATITT

Atopisk dermatitt er den vanligste formen for eksem, en kronisk og betent tilstand som får huden til å bli kløende, tørr og sprukken.


Atopisk dermatitt oppstår ofte hos personer som har allergier, da "atopisk" betyr sensitivitet for allergener. Tilstanden får huden til å bli rød, kløende, tørr, sprukken og sår. Noen kan bare ha små områder med tørr hud, mens andre kan oppleve utbredt betent hud over hele kroppen.


Atopisk dermatitt er en vanlig arvelig tilstand, og det skilles mellom:

Symptomene på atopisk dermatitt har ofte visse utløsere, som vann, såper, vaskemidler, latex, nikkel, stress og været. Kontaktdermatitt forbedres vanligvis eller forsvinner helt hvis stoffet som forårsaker problemet, identifiseres og unngås.

Kronisk dermatitt

Selv om atopisk dermatitt kan påvirke hvilken som helst del av kroppen, påvirker den oftest hendene, nakken, overkroppen, ansiktet og hodebunnen, og huden kan tykne som et resultat av overdreven kløing.


Symptomene på atopisk eksem har ofte visse utløsere, som såper, lange bad og dusjer, vaskemidler, aktive ingredienser, stress, ulike sykdommer og været.

Hvor vanlig er atopisk dermatitt?

Atopisk dermatitt er vanligere hos barn og utvikler seg ofte før deres første bursdag. Noen kan også oppleve tilstanden som voksne, eller til og med utvikle tilstanden for første gang som voksne.


Av alle tilfellene av atopisk dermatitt opplever 45 % tilstanden for første gang i en alder av 6 måneder, og 70-85 % blir diagnostisert før 5-årsalderen. Omtrent 10-20 % av tilfellene vedvarer inn i ungdomsårene, og 2-3 % sliter med atopisk dermatitt som voksne.

Hvordan behandle atopisk dermatitt?

Forebyggende tiltak som milde kremer, salver og lotioner hjelper med å forsegle fuktighet. Bruk av aktive ingredienser som ligner på hudens naturlige fettstoffer, forbedrer hudens evne til å opprettholde fuktighet på en naturlig måte.

ALDRET HUD

De vanligste tegnene på aldret hud er synlige rynker, slapphet og grovere hud, samt en følelse av tørrhet og tynnhet.


Aldring er en naturlig prosess som påvirker huden til alle. Prosessen drives av kroppen selv, men påvirkes også sterkt av det ytre miljøet.

Når begynner aldringsprosessen å påvirke hudtilstanden?

Aldring av huden antas generelt å begynne i midten av 20-årene, men det er ikke før senere i livet at hudens naturlige aldringsprosess blir synlig. Hudens aldring kan grovt sett deles inn i 4 stadier, hvor det første stadiet vanligvis oppstår i 30-årene, det andre stadiet mellom 40 og 50 år, det tredje stadiet mellom 50 og 60 år. Det siste stadiet oppstår etter omtrent 80-årsalderen.


De forskjellige fasene har varierende grad av redusert celleaktivitet, og det blir stadig mer synlige tegn på aldring for hver 10. år.

Hva kan fremskynde aldringsprosessen?

Vi skiller mellom interne og eksterne faktorer som fremskynder aldringsprosessen. Overeksponering for eksterne stressfaktorer (på huden), som for eksempel UV-lys, bidrar til mellom 80% og 90% av den tidligste fasen av hudens aldring. Andre eksterne faktorer som fremmer aldringsprosessen, utvikling av frie radikaler og hudbetennelse, inkluderer mangel på søvn, stress, dårlig kosthold og mangel på mosjon, overdreven alkohol, røyking, eksponering for forurensning og dårlig luftkvalitet, sykdom og ulike typer medisiner.


I tillegg til de eksterne faktorene eldes kroppen naturlig, og denne aldringen påvirkes både av hormoner og genetisk sammensetning, og disse vil variere fra individ til individ. Noen opplever hormonelle endringer (overgangsalder) i 40-årene og vil merke aldringsprosesser, mens disse endringene ikke vil vises hos andre før senere i livet. Denne naturlige aldringsprosessen kan også påvirke både hårtilstanden og opphopningen av urenheter. For mange har østrogenbehandling under overgangsalderen en positiv effekt på både hud og hår.

Hva kjennetegner aldret hud?

Aldret hud har mistet sin naturlige elastisitet, kan vise ujevn pigmentering, og utvikling av rynker er normalt. Områder som nakke, bryst og overarmer er ofte mer påvirket.

Eksempel på aldret hud

Tynnere og matt hudtone

Yngre hud har evnen til å fornye seg jevnlig. Etter hvert som vi blir eldre, mister huden denne fornyelsesevnen, noe som resulterer i tynnere hud. Når huden blir tynnere, gir opphopningen av døde hudceller huden en matt og blekere tone.

Tap av stramhet og elastisitet

Elastin gir huden sin naturlige elastisitet, mens kollagen gir huden struktur og er hovedkomponenten i hudens bindevev. Med alderen reduseres kroppens evne til å produsere både elastin og kollagen, noe som resulterer i en løsere, grovere hudtekstur.


En enkel selvtest kan utføres for å vurdere hudens elastisitet. Klyp om lag en tomme (2 cm) av huden på baksiden av hånden din. Ung og sunn hud vil umiddelbart gå tilbake til sin opprinnelige form, mens tørr eldre hud vil ta litt tid før den vender tilbake til sin opprinnelige form.

Tap av fuktighet i huden

Hudens evne til å beholde fuktighet forverres over tid. Dermis består blant annet av hyaluronsyre. Hyaluronsyre er en naturlig substans som spiller en viktig rolle i hudens evne til å binde og beholde vann. Når nivået av hyaluronsyre reduseres, kan cellene ikke lenger beholde nok vann, og huden vil føles tørr og mindre fast.

Ujevn pigmentering og grov hud

Ultrafiolette (UV) stråler fra solen bryter ned kollageninnholdet i huden. Kollagen er hudens naturlige protein som støtter hudens bindevev og holder huden elastisk og fast. Overdreven eksponering for UV-stråler fra sollys vil øke risikoen for pigmentering og rynker, og i ekstreme tilfeller også føre til kreft og hudkreft.

Hvordan behandle aldret hud?

En av de mest effektive metodene for å redusere aldringseffektene på huden er å starte tidlig. Sollys akselererer aldringsprosessen ved å bryte ned kollagen, og i mange tilfeller skyldes utviklingen av overflødig rynker overeksponering for sollys og ikke bare aldring alene. Unngå overdreven eksponering for direkte sollys, bruk av solkrem er svært effektivt og bør påføres regelmessig gjennom hele året. Det er aldri for sent å begynne med slike forebyggende tiltak.


Unngå lange perioder med fysisk eller mental stress, da dette vil ha negative effekter på hudens tone og struktur. Å unne deg jevnlige salongbehandlinger med Anti-Age-Peel er en effektiv måte å bekjempe de negative effektene av livsstil og stress på huden din. Dette kan også være svært informativt og gi deg bedre innsikt i behovene din spesifikke hudtype kan ha.


Anbefales å bruke aktive ingredienser som fukter og nærer huden. Fruktsyrer hjelper til med hudfornyelse og fjerner døde hudceller, noe som resulterer i en strålende, levende hud. Daglig bruk av ingredienser som retinoider og antioksidanter hjelper kroppens naturlige evne til å reparere og beskytte huden. Daglig bruk av solkrem med SPF 50 er et must.

AKNE OG UREN HUD

Nesten alle opplever i perioder økt utbrudd av akne og/eller symptomer på uren hud.


Alvorlighetsgraden av akne kan variere betydelig gjennom livet. Milde eller moderate akneproblemer kan behandles med ulike hudpleieprodukter eller foreskrevne kremer. Mer alvorlige akneutbrudd, inkludert cystisk og betent akne, bør behandles med foreskrevne medisiner etter konsultasjon med en ekspert dermatolog.

Hvor vanlig er akne?

Akne og relaterte uren hud-tilstander påvirker omtrent 80% av alle tenåringer og 90% av de mellom 15 og 18 år, og det er like vanlig blant begge kjønn. Allerede i en alder av 10 år kan akneutbrudd oppstå og fortsette godt inn i voksenlivet. Noen kan fortsatt oppleve aknerelaterte tilstander godt inn i 40- og 50-årene. Akneproblemer oppstår generelt over deler av kroppen der talgkjertlene er godt utviklet og store, nemlig brystet, ryggen og ansiktet.

Hvorfor får vi akne?

De fleste tilfeller av akne og relaterte hudtilstander skyldes overdreven oppbygging av talg. Talg er en oljeaktig, voksaktig substans som produseres av kroppens talgkjertler, og som er designet for å beskytte, fukte og bevare huden. Hormonelle endringer er den primære årsaken til overdreven talgproduksjon, og derfor opplever mange akneutbrudd i puberteten, der huden blir betent og porene kan utvikle seg til væskefylte byller.


Desverre kan også arvelighet spille en stor rolle i ens tendens til å lide av akne. Hvis en av foreldrene har hatt problemer, er det betydelig større sjanse for at barna også vil lide av tilstanden.


Til sist, men ikke minst, påvirker også livsstilen utviklingen av akne. Dårlig kosthold og personlig hygiene kan provosere akneutbrudd, men er sjelden den eneste primære årsaken.

Hva utløser akne?

Hvordan behandle akne?

Som med mange ting i livet, er forebyggende behandling enklere enn å kurere eksisterende tilstander. Gode hudpleierutiner, både daglig og om natten, kan i stor grad redusere risikoen for ugunstige akneutbrudd. Dermatologer kan anbefale tilpasset behandling med passende forebyggende medisiner, som kan inkludere produkter med aktive ingredienser som salisylsyre og azelainsyre kombinert med svovel.


Disse ingrediensene er både antiinflammatoriske og antibakterielle, og hjelper kroppen med å regulere talgproduksjonen. Hvis reseptfrie produkter med disse ingrediensene ikke har en positiv effekt etter 3-6 måneders behandling, anbefales det å oppsøke en profesjonell dermatolog som kan gi råd om et tilpasset behandlingsprogram, utviklet for å effektivt jobbe med ens spesifikke hudtype og de underliggende årsakene.

FET HUD

Symptomer på overdreven fet hud er en blank hudoverflate, spesielt i pannen, nesen og haken.


Hudens porer er generelt forstørrede, og hudens evne til å avvise døde hudceller reduseres, dette skyldes delvis overproduksjon av talg, stoffet som binder hudcellene sammen. Resultatet av denne tilstanden er at huden ofte virker ru og gusten. Talg er kroppens naturlige stoff for å holde huden sunn, men for mye av det kan føre til ugunstige bakterielle forhold som resulterer i betennelse, tilstoppede porer og kviser.

Hvorfor får vi fet hud?

Overdreven fet hud skyldes i hovedsak overproduksjon av talg i talgkjertlene, og er ofte en genetisk tilstand som man arver.

Hva er tegnene på fet hud?

Et vanlig tegn på at man kan være disponert for kroniske tilstander med fet hud er at huden ser tynn eller blank ut, spesielt i midten av ansiktet, kjent som T-sonen. Det kan også være betennelse i huden. Man kan oppleve at porene er forstørrede og åpne, og huden kan føles flassende og ha en ujevn tone.

Hvordan behandle fet hud?

Det er viktig å holde huden ren med produkter som inneholder aktive ingredienser som kan regulere talgproduksjonen. Rens bør utføres både morgen og kveld. Man bør også jevnlig gjennomgå en peeling-behandling med produkter som inneholder aktive ingredienser som hjelper til med å eksfoliere poreveggene og fjerne døde hudceller. Påføring av kremer og geler som regulerer talgproduksjonen bør gjøres daglig, og disse produktene bør inneholde stoffer som azelainsyre, niacinamid, retinol, svovel eller salisylsyre.

About us

L'AMOUR BEAUTY 2023 ©